Over Pratelli 6

Een bijzonder verblijf in Marche

Onze B&B is zo’n 10 jaar geleden compleet gerenoveerd en in feit van scratch af aan opnieuw opgetrokken, de buitenkant is authentiek en van binnen is gebruik gemaakt van oude materialen maar kenmerkt het zich ook in een vleug moderniteit en gebruiksgemak.

RIN_9794

We hebben momenteel 4 appartementen, deze liggen allen op de eerste verdieping. Er is volop ruimte op het perceel om zowel in de zon te zitten als de schaduw op te zoeken.

Aan ons luxe zwembad van 10 bij 5 meter wordt momenteel hard gewerkt, zodat deze voor het seizoen 2024 volop in gebruik genomen kan worden. Vanuit het zwembad heb je een prachtig zicht over de wijngaard en naar het ‘dorp aan de overkant’, Castelplanio. Iets verder zie je het dal met daarin Moie, dat een leuke winkelstraat kent.
Vanuit ons grondstuk loop je zo onze wijngaard in waar de bekende Verdicchio druiven met veel zorg worden behandeld voordat ze in september/oktober worden geplukt en er een heerlijk Verdicchio dei Castelli Jesi wordt gemaakt, een frisse witte wijn.

Houdt u van wijn en wilt u weleens een wijnproeverij mee maken, we kunnen dit zo voor u regelen bij een van de vele wijnhuizen bij ons in de buurt.

We hebben 2 mountainbikes klaar staan die u kunt gebruiken. Voor de echte ‘die-hards’, de klim naar het centrum van Rosora is kort maar steil en op 2 kilometer afstand heeft u een klimmetje van 10 %. Op zo’n 7 kilometer afstand heeft u zelfs een aardig langere klim van 20 %. Uiteraard kunt u ook rustig door het dal beneden fietsen naar bijvoorbeeld Jesi. De andere kant op gaat u echt de natuur in richting Fabriano waar de grote natuurparken u echt zullen verrassen qua schoonheid.