Locatie

Rosora ligt in de provincie Ancona. Op zo’n 25 minuten van het vliegveld Falconara (Ancona). Volg de SS76 richting Rome (in Italie leiden alle wegen naar Rome) en neem afslagnummer 12 ‘Castelplanio’. Vervolg daarna de weg naar Rosora, slechts op zo’n 6 kilometer afstand.

Rosora heeft plm. 1.900 inwoners en heeft 2 restaurants (meer restaurants op slechts een paar kilometer afstand), een kapper en een kleine supermarkt. Verder heeft het een gemeentehuis en een VVV-kantoor. Angeli (di Mergo) en Mergo liggen op goed 5 minuten rijden en hebben een iets ruimer aanbod van winkels. Hier vind je ook een apotheek en nog wat andere voorzieningen.

Jesi (40.000 inwoners) ligt op zo’n 15 minuten rijden hier is een compleet winkel- en bedrijvenaanbod. De andere kant op kost het je plm. 45 minuten om naar Fabriano te komen. Deze middeleeuwse stad heeft ook veel voorzieningen. De weg er naar toe gaat door mooie natuur en

vele nieuw aangelegde tunnels, de derde stad van de provinicie Ancona. De stad is bekend op z’n papier(industrie) en om de de 15-de eeuwse kunstschilder ‘Gentile da Fabriano’. Zijn werk is opgenomen in de Ufizi in Florence.
 
Vanuit Rosora kunt u vrij makkelijk naast Marche ook Umbrie en Toscane verkennen. Steden als Perugia, Assissi en Gubbio liggen op een uurtje rijden. En tijdens dat uurtje rijden kom je door de Appenijnen en komen je ogen tekort om de mooie natuur tot je te nemen.

Onze B&B ligt naast een wijngaard, zelf hebben we een heel klein stuk met deze witte druiven, de bekende Verdicchio-wijnen worden hier verbouwd. Een stuk land tegenover ons staan diverse olijfbomen, voor de productie van Olio Olivo Extra Vergine.  

Het dorp Rosoro ligt in feite ‘in onze rug’. We zijn de laatste woning net binnen de bebouwde kom. Het centrum van het dorp in lopend binnen

5 minuten te bereiken. Op het hoogste punt van Rosora staat een gezellig restaurantje, met buitenterras. Het uitzicht over de muur geeft je direct zicht op onze locatie, mooi dat je dan ons perceel van bovenaf kunt bekijken.      

Wij wensen jullie een fijn verblijf op Pratelli 6 toe !